duminică, 25 noiembrie 2012

My week-end...

Buna! 
Dupa ce Elefant.ro mi-a anulat o precomanda dintr-o eroare, m-am suparat si am plecat la Gaudeamus. Nu prea aveam o lista de carti, deoarece majoritatea le comandasem online. Mi-am luat Morometii, pentru ca pe ale mele carti foarte vechi mi le-a sustras bunicul (e turbat dupa cartile astea). Mi-am luat Supranatural, continuarea de la Paranormal, de Kiersten White. Si, of course, mi-am luat volumul III din 50 Shades, asta fiind precomanda anulata de care vorbeam mai sus (am dat pe ea 39 de lei, un pret mult mai mic fata de cat platisem initial la precomanda!).
M-am blocat la pagina 46, daca nu ma insel, din cauza vulgaritatii cu care a fost tradusa (cine le citeste stie la ce ma refer). Bleah. Dati o poveste de dragoste cu iz erotic unui traducator de sex masculin si va face din ea o mare varza cu iz pornografic. Sunt extrem de dezamagita. Ma gandeam sa recomand Editurii Trei, care a mai iesit din anonimat odata cu publicarea seriei 50 Shades, sa ia in considerare si publicarea cartilor Silvyei Day - fiind din aceeasi poveste si pe acelasi stil cu 50 Shades. Dar, parca nu ar merita, mai ales daca le va traduce tot domnul Laurentiu Dulman. Ma simt jignita. Dupa ce ca am fost inclusa in marea de casnice/gospodine frustrate sexual - adica cele care citesc 50 Shades, mai trebuie sa suport si o traducere dezastruoasa. Imi pare rau! Imi pare rau pentru cine nu stie destul limba engleza, deoarece le recomand citite in limba in care au fost scrise.
Am si o veste: ce ziceti de un fanfic nou, 100% romanesc, in sensul ca este scris de o romanca, Andreea? Se numeste Demonul de Cristal si voi posta prologul maine. Haideti sa o incurajam. Sper sa va placa povestea. Mie mi-a placut subiectul, altfel n-as fi acceptat sa-l postez...
Am fost intrebata daca mai traduc...Da, voi face tot posibilul sa termin fic-ul in curs de traducere. Ce va fi dupa aceea, vom vedea. Sanatosi sa fim.
Cam atat. Va pup si va doresc o saptamana minunata si la cat mai multe placeri literare.

Ana

2 comentarii:

MARIANA RADOI spunea...

am primit-o de la elefant. 32 de lei.....citesc!
Daca faci recomandarea cartilor Silvyei Day catre cei de la TREI, te sustin. Astept cu maaaare interes prologul promis!Pupici!

Flory (^_^) spunea...

Buna!!

Si eu am achizitionar cartea si am citit primele 4 acpitole cu o oarecare parere de rau ... Chiar e o mare dezamagire cum este tradusa. Dupa opinia mea parca ii taie di farmec si nu te mai atrage la fel ca primele volume.
PS: Si eu sustin sa faci recomandarea cartilor dar cu mentionarea ca traducatorul sa fie de sex feminin... parca o femeie are alta perceptie aspra detaliilor.

Te/ Va urmaresc cu mare interes si admiratie toata munca minunata pe care o depuneti traducand si abea astept sa vad cu ce capodopere minunate ne surprindeti incontinuare.

Mult succes si toate cele bune!!

XOXO - Flory

Trimiteți un comentariu