marți, 10 septembrie 2013

Demonul de Cristal


Cap. 12

Ei bine se pare ca fermecatorul Jacob Black, nu este tocmai pe gustul misteriosului Cullen. Comenta Alis lasand la un moment dat fraza in aer, ca si cum ar mai fi fost ceva de adaugat.
  • Ok fetelor ce spuneti sa imi dati o mana de ajutor, pentru a scapa de aceasta gradina botanica? Am intrebat aratand spre zecile de buchete. Inainte ca acestea sa imi provoace o alergie de toata frumusetea. De cand ma stiu fusesem alergica la polen. Si acum in fata mea se afla o adevarata amenintare. Dupa ce mi-am eliberat biroul ceasul arata ora 10. Mi-am imbracat halatul alb si am pasit spre cabinetul de psihologie, unde asistenta mea Gesica ma intampina.
  • Doamna Swan pacientul este pregatit. Dumneavoastra spuneti cand ...
  • Aduceti-l Gesica. Am intrerupt-o eu. Aceasta aproba plecand. Urmarind-o cu privirea, l-am zarit la celalalt capat al colidorului pe Cullen. Nu dupa mult timp, pacientul intra in cabinet insotit de doi asistenti.Imediat ce acesta s-a instalat pe canapea le-am facut semn celor doi sa se retraga. Cand mi-am ridicat privirea am observat ca asistentii nu plecasera.Ba mai mult adoptasera pozitia unor garzi de corp. Eu i-am privit intrebandu-i Ce mai asteapta? Dar parea ca acestia nu reactioneaza.
  • Baieti ce mai asteptati? Dar tot nimic!
  • Puteti parasi va rog cabinetul, permitandu-mi sa incep sedinta?
  • Ne pare rau doamna. Raspunse unul dintre acestia. Noi ordine! Ce ordine? Eu nu dadusem nici un ordin Vazandu-mi probabil nedumerirea acesta continua...
  • Domnul Director, ne-a cerut ca de acum inainte, sa supraveghem fiecare sedinta ... ca o masura de precautie. Nu imi venea sa cred! De cand dadea el ordine in ceea ce ma priveste pe mine si munca mea? Am incercat sa ma calmez. Nu imi doream o scena pe care aveam apoi sa o regret. Urmatoarele sedinte au decurs normal. Restul timpului, pana la terminarea programului l-am petrecut in biroul meu lucrand. In acest ritm au trecut mai bine de cinci luni. Acum ma aflam in birou, stabilind ultimile detalii, deoarece azi urma sa ne viziteze delegatii unei compani foarte mari dorind sa ni se alature. Asa ca aunci cand acestia au ajuns i-am intampinat intru-un mod impecabil, dorind sa fac o impresie cat mai buna. Prezentandu-le mai mult de jumatate din institut, pute-am spune ca ei pareau incantati. Indreptandu-ne spre aria vestica a cladirii, aceasta reprezentand si ultima parte, cel mai mare ghinion posibil in acel moment m-a lovit. Stropitorile de incendiu, pornira din senin udandu-ma pana la piele atat pe mine cat si pe musafirii mei. Socul pur si simplu m-a paralizat, nu puteam sa fac nimic. Stateam pur si simplu intepenita cu apa curgand pe mine, privindu-i pe acestia agitandu-se. Cand apa s-a oprit tot ce am putut a fost : - Imi pare atat de rau!m-am scuzat privindu-i disperata sperand ca ei sa fie intelegatori. Dar cum nici un ghinion nu vine singur, exact in acel moment curentul se intrerupse,lasandu-ne intr-o bezna totala. Eram terminata! Curand diverse exclamatii ale invitatilor mei, ajunsera la urechile mele. Unele de dezgust, altele de indignare si dezamagire privind penibila situatie. Nici nu se mai punea problema. Acesta era un esec de proportii. Imediat ce lumina a revenit, acestia au plecat fara nici un cuvant. Acum ma aflam in biroul meu schimband hainele ude cu unele oferite de Aliss.
  • Nu inteleg Alis, asa ceva nu s-a mai intamplat in institutul nostru. Stropitorile se declansaza numai in caz de incendiu ceea ce nu s-a intamplat.
  • Bella calmeaza-te Rosali trebuie sa soseasca cu cei de la Electris si atunci vom afla. Curand usa se deschise intrand Rose.
  • Deci ce au gasit baietii de la instalatii Rosali?
  • Nimic.Raspunse aceasta scurt. Baietii de la firma nu au nici o explicatie, pentru ce s-a intamplat.
  • Cum nimic Rose ? am intrebat-o eu nervoasa.Din cate stiu eu stropitorile nu se activeaza din nimic si nici curentul nu pica din nimic.Mai ales ca institutul are propiul generator de curent electric. Si eu refuz sa cred …( am continuat la fel de nervoasa) ca am pierdut un investitor atat de important din NIMIC !!! Am terminat eu tintuid-o cu privirea, desi stiam ca ea nu avea nici o vina.
  • Bella esti aproape de un atac de panica daca nu te opresti Acum. Ma certa Alis.
  • Dar asta nu e tot fetelor.anunta Rosali privindu-ne cu teama.
  • Serios? Dezastrul continua? Am intrebat privind-o.
  • Si inca CUM? ... cred ca ar trebui sa vedeti cu ochii vostri. Spuse facandu-ne semn spre usa. Eu nu am mai comentat nimic.Incercam in tacere, sa ma pregatesc mental pentru ce urma, dar Alis nu a rezistat.
  • Serios Rose un indiciu cat de mic ne-ar fi de mare ajutor! Dar aceasta o ignora. Lucru pe care nu o mai vazusem sa il faca pana acum. In drum spre biroul lui Rosali l-am vazut pe Cullen... acesta ma privea ... Zambind? Nu imi venea sa cred cum mai putea zambi dupa tot ce se intamplase? Nici macar nu se obosise sa ma insoteasca pentru a-i intampina pe acei delegati. Desi facea parte din obligatiile pe care si le-a asumat devenind actionar majoritar. Desi investise o suma considerabila in acest institut, nu parea sa il intereseze nimic din ce se intampla aici.
    Bineinteles o mare parte din bani reusisem sa i-o inapoiem, asa cum stabilisem de la inceput. Mai aveam 2 luni, pana la sfarsitul contractului, timp in care urma sa ii achitam si restul. Acestia nu mai reprezentau o suma mare, dar nu erau nici putini. Urmand la final ca el sa ne inapoieze pachetul in valoare de 60 %. Desi nu le spusesem, ma gandeam ca acele actiuni sa le impart in mod egal intre bunele mele prietene. Ele mai mult ca oricine le meritau. Atat de adancita in ganduri ca nu am realizat ca ajunsesem, pana cand vocea ei sparse tacerea aducandu-ma la realitate. Expresia fetei ei ma asigura in legatura cu o nenorocire, doar ca inca nu ii daduse un nume.

  • Fetelor aceasta situatie este pentru mine una din cele mai grele, cu care ne confruntam de la infiintarea acestui institut.
  • Rose esti draguta sa treci direct la subiect? Sa fiu fiarta la foc mic, nu e tocmai pe gustul meu! Ironia desi evidenta din comentariul lui Alis, nu mai avu de aceasta data capacitatea de a-i ascunde panica. Rosali doar o privi ... dupa care continua.
  • Inainte sa aiba loc incidentul cu pana de curent si apa, am primit un telefon de la Compania Flwitoig-Mond si Drezden- Invest. Ambele anuntandu-si retragerea. Aceasta facu o pauza, apoi continua. Am de asemenea aici anuntul acestora scris. Termina ea invitandu-ne sa vedem cu un gest mecanic al mainii.M-am indreptat cu Alis in urma mea spre compiuterul acesteia, desi nu era nevoe. Insa gravitatia situatiei, era atat de mare ca nu puteam sa cred. Am citit cele doua instiintari de cel putin zece ori fiecare si inca mi se parea un cosmar din care nu reuseam sa ma trezesc. Cand am terminat le-am privit pe fete si nici una nu parea mai bine decat eram eu. Fara acoperirea acestor companii, institutul nu se putea indrepta decat intr-o singura directie.. Dezastru. Am fost adusa la realitate de klikul pe care il facu compiuterul, anuntand probabil sosirea unui nou email. Inca in soc o priveam pe Rosali citindu-l si puteam sa vad cum ochii ei se maresc mai mult decat credeam posibil. Apoi vocea ei umplu tacerea biroului, facandu-ma sa tresar.
  • Asta e o EPIDEMIE!!! Striga ea ingrozita
  • Bella... spuse aceasta cu glasul tremurand. Fetelor o noua companie(reusi intrun mod total incoerent)
  • Inca o companie (relua ea mai clar de data aceasta) isi anunta retragerea.
  • Asa ceva nu se poate !vocea lui Alis suna apsenta. Fara nici un cuvant, m-am intors pe calcaie iesind din birou si indreptandu-ma spre ultima mea speranta. EL!.

    by Andreea

1 comentarii:

maria spunea...

nu stiu de ce dar am o presimtire ca Edward are legatura cu retragerea companiilor, caderea curentului electric si pornirea stropitorilor de incendiu.dar de ce a facut asta?.un cap genial.

Trimiteți un comentariu